Посета припадника Сектора за ванредне ситуације

Данијела Цветковић, 10.10.2022.године

Ученици наше школе имали су прилику да се друже са припадницима Сектора за ванредне ситуације, 22.09.2022. године. Наиме, недеља од 17. до 24. септембра посвећена је Сектору за ванредне ситуације који свој дан обележава низом манифестација широм Републике Србије. Сектор за ванредне ситуације је основан 17. септембра 2009. године, а тог дана ватрогасци-спасиоци, такође, обележавају крсну славу Пресвету Богородицу Неопалиму купину.

У оквиру својих активности којима обележавају своју славу, ватрогасци-спасиоци посетили су наше школе у Житорађи, Доњем Црнатову и Пејковцу. Ученици од првог до осмог разреда могли су да виде возила којима овај сектор располаже, да чују нешто о њиховим карактеристикама, али и много корисних информација из области заштите и спасавања.

Ђаци су били више него заинтересовани, запиткивали су ватрогасце, пели се на возила и фотографисали се, али и „упијали“ сваку реч начелника Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу, Зорана Ристића, који им је говорио о делатности сектора и представио возила и опрему коју користе. Како су нам казали, ученици су се са овог сусрета вратили пуни утисака.