Наши еко-школци на РТС-у

ИКТ тим, 02.12.2019.године

О активностима и успесима наше “Еко-школе” као партнера међународног истоименог пројекта, већ сте читали и читаћете на нашем сајту  јер их преносимо са поносом. Циљ пројекта је развијање и неговање еколошке свести и савести код најмађих наследника планете – ђачког соја. Вође и ментори пројекта у име наше школе су две професорке хемије – Данијела Чупић-Милић и Валентина Ашчетовић. Спроведено је мноштво акција, радионица, догађаја –галерија . Њихове успехе и постигнућа, одазив и ангажман ученика и подршку целокупне школе на челу са агилним руководством,  забележио је и јавни сервис пригодном репортажом коју преносимо и овде путем линка:http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/2953/priroda/3757523/zelena-zastava-za-eko-skolu-u-zitoradji.html

Већи део репортаже снимљен је у теренској осморазредној школи у Доњем Црнатову која се својом естетиком – богатом флором у школским ходницима и перфектно уређеним и одржаваним двориштем, савршено уклапа у бит пројекта.

О значају пројекта за целу нашу школу и њен имиџ, у интервјуу говори и генерални директор Горан Станојевић.

“Еко-школа” неуморно ради. Од последњих догађаја које је приредила издвајамо следећи и преносимо изјаву менторке овог пројекта код нас, проф. Данијеле Чупић-Милић:

” У оквиру Међународног пројекта Еко-школе , Дани здраве хране –Дани јабуке у Основној школи ,,Топлички хероји“  Житорађа обележени су засадом јабука. Ученици, учитељи и наставници су уз сарадњу са  локалном самоуправом Општине Житорађа која је донирала саднице, засадили своју јабуку,  у школском дворишту 18 малих школа . Фирма С&А препознаје значај и величину наше еколошке мреже и жели да део својих средстава усмери на даљи развој програма, подстичући одрживо понашање. OШ,,Топлички хероји” је прва школа у Србији која је обележила Дане јабуке на овај начин.”

Дани јабуке у слици – галерија 2