Екошколци у посети Дубову

Миљана Стојиљковић, 25.12.2023.године

Да се Еко-школа не бави само својом примарном сфером – екологијом, већ делује много шире на школски, ђачки и друштвени живот, одавно је јасно. После акције слања дечијих дарова из пријатељских Еко-школа, крајем године су нам уприличили још дивнији гест, дошли су нам лично. Руководство школе ОШ”Раде Драинац” из Милутовца и Еко-школе, две дивне професорке, педагози и еко-активисткиње довеле су нам и другаре из своје школе, ученице завршних разреда и у стилу модерних Деда Мразица спремиле нам и пакетиће. Сам догађај је изведен прецизном организацијом и иницијативом наших представница Еко-школе, професорком хемије Валентином Ашћетовић и помоћником директора за матичну школу у Житорађи, проф. Данијелом Милић која је госте и допратила до нас. Њима двема се посебно захваљујемо за идеју и изведбу овог посебног дана.

Дубовски ђаци су били одушевљени од самог тренутка кад им је најављено да им долазе ђаци-гости. То је доживљено чисто дечије и свечано, тако да је остао снажан утисак колико је овакав тип размене фалио, нова енергија и размена искустава, личних и школских. Госте и дародавце смо угостили у самој школи, уз дружење, музику и партију стони-тениса по жељи и наших гошћи, а повели их до сеоске цркве Светог Илије.

Остао је тај јак утисак да је сама посета била нешто дивно и заборављено, посебно за наше мало Дубово, где су ђаци малобројни и упућени jедни на друге, те им недостаје интеракција са другим ђацима, посебно овако, из других средина. Хвала велико пријатељској школи и Екошколцима за посебно искуство.

 Галерија